NEDERLAND

 

BELGIË

Uien... een wereld van rassen

Binnen Nederland, maar ook in de wereld, neemt Hazera (de nieuwe naam van Nickerson-Zwaan sinds september 2014) met zijn brede rassenpakket een vooraanstaande positie in als het gaat om uien. De veredeling daarvan is één van de kerntaken van het bedrijf, hetgeen resulteert in voortdurende innovatie. Ons uienassortiment wordt onder twee merken op de markt gebracht: Hazera en Advanta. Twee merken met een lange kwaliteitstraditie die samen een ijzersterke combinatie vormen. Naast deze merken verkreeg Hazera (destijds Nickerson-Zwaan) in 2008 ook de rassen van het Amerikaanse bedrijf Global Genetics.

Voordat Hazera rassen op de markt brengt worden deze nauwlettend gescreend op essentiële eigenschappen als betrouwbaarheid, hoge opbrengst, uitstekende hardheid, uniformiteit en continuïteit voor de teler.

De groei van de ui is sterk afhankelijk van de duur van het daglicht, die geografisch bepaald is, en de temperatuur. Volgens dit criterium worden de uien in vijf categorieën ingedeeld. Dit zijn de Extreem Lange Dag ofwel ONX, zoals de Nederlandse Rijnsburgers inclusief de plantuien, de Lange Dag ofwel ONL (vaak het Amerikaanse type genoemd), de Intermediair (ook bekend als het Spaanse type), de Korte Dag en de Overwinteringsui. De benodigde hoeveelheid daglicht varieert van minstens 16 uur per etmaal voor de Extreem Lange Dag tot 10 uur voor de Korte Dag. Een langere dag geeft in het algemeen een scherpere smaak, een hardere ui en een betere bewaarbaarheid. Naast de bovenstaande categorieën heeft Hazera tevens de allium fistulosum ofwel bosui in zijn assortiment.

 

 

Youtube LinkedIn Facebook Limagrain

This website is part of the Hazera International corporation - see www.hazera.com